A new "diferent" 2dof Sim...

Running simulator build projects.
Please use the image gallery for your pictures, a short tutorial can be found here.
The first image in the first post will be shown in the project gallery.

A new "diferent" 2dof Sim...

Postby ClubvueloUPM » Fri 6. Apr 2018, 13:24

Hello everyone, first of all, we are a group of Aeronautical engineering students and soaring enthusiasts from the Polytechnic University of Madrid (UPM)

Some moths ago , in our base aerodrome we were asked if we want a crashed glider ,a Grob Astir CS, to make a flight simulator,
In this state was the aircraft when we opened the door:
4580

After some weeks of fiber and painting works:
4583

And the last one, finished, we used the original rudder and airbrake controls and 2 100K pots to transform the signal into a digital one received by an usb motherboard (Leo Bodnar).
4582

With all finished, we began to study if we could make a 2 dof simulator with the cabin, nowadays we want to use 2 wiper motors from a truck, but apart from that we don`t know a lot more, we have read some tutorials but this is a big proyect, so we need more help.
So here we are, looking for some advices to achieve a good result with this.

Best Regards
ClubvueloUPM
 
Posts: 8
Images: 0
Joined: Fri 6. Apr 2018, 12:02
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: A new "diferent" 2dof Sim...

Postby ClubvueloUPM » Fri 2. Nov 2018, 16:27

The poject continues and we have the motors working, however we have a problem with the X-sim and the free condor instruments http://condorsoaring.ru/projects/FreeCo ... dme_en.php, both use the 55278 port , and they cant be working together, as we try it, a error message appears.
Is there any solution? thanks
ClubvueloUPM
 
Posts: 8
Images: 0
Joined: Fri 6. Apr 2018, 12:02
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: A new "diferent" 2dof Sim...

Postby sirnoname » Fri 2. Nov 2018, 16:53

Is it possible to enter two PC's or a second app?
If a answer is correct or did help you for a solution, please use the solve button.
User avatar
sirnoname
Site Admin
 
Posts: 1778
Images: 45
Joined: Thu 1. Sep 2011, 22:02
Location: Munich, Germany
Has thanked: 35 times
Been thanked: 123 times

Re: A new "diferent" 2dof Sim...

Postby ClubvueloUPM » Mon 12. Nov 2018, 20:32

Problem solved, Condor free instruments has the option to redirect the udp data to another port, so we simply set the 55277 port on the udp ini, and using the instruments default.ini redirect the traffic to the default 55278.
ClubvueloUPM
 
Posts: 8
Images: 0
Joined: Fri 6. Apr 2018, 12:02
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: A new "diferent" 2dof Sim...

Postby ClubvueloUPM » Wed 20. Feb 2019, 21:05

Hello!
We have a problem using the extractor, it shows an error saying error on the support channel, begins to search for the servers and nothing happens.

Is there any solution? thanks
ClubvueloUPM
 
Posts: 8
Images: 0
Joined: Fri 6. Apr 2018, 12:02
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time


Return to Motion simulator Projects in progress

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron