F1 2012 problem please help !!???

For all games in the F1 series: F1 2010, F1 2011, F1 2012 etc.

F1 2012 problem please help !!???

Postby chris62 » Wed 10. Oct 2012, 16:17

Hi,
I try to run F1 2012 with xsim but not successful at the moment. I use a steam version but if I start the game via the extrator which is ok and than the converter it appears a message "x-sim extractor not deteced". I have no pronlems with my other games. What could I do?

Any Help would be great
chris62
 
Posts: 23
Joined: Sun 17. Jun 2012, 15:22
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: F1 2012 problem please help !!???

Postby sirnoname » Wed 10. Oct 2012, 16:33

Ups, seems to be a buggy message. I would say the converter is not detected ;) Start it!
Steam games have to be started with the steam app id as parameter. Do not start the executable.
Have a look here at the steam sentences:
http://www.x-sim.de/documents/Howto-gam ... cripts.txt
And do the same with a rightclick on your game in the extractor game listbox on the left side.
If a answer is correct or did help you for a solution, please use the solve button.
User avatar
sirnoname
Site Admin
 
Posts: 1770
Images: 45
Joined: Thu 1. Sep 2011, 22:02
Location: Munich, Germany
Has thanked: 35 times
Been thanked: 123 times

Re: F1 2012 problem please help !!???

Postby chris62 » Wed 10. Oct 2012, 17:26

Thanks for reply!
seams a little bit more complicated than before. I try to do that.
Does that mean the hardware config. should not be changed like the other codemaster games (id 127.0.0.1 and extradata 1?

Regards Chris
chris62
 
Posts: 23
Joined: Sun 17. Jun 2012, 15:22
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: F1 2012 problem please help !!???

Postby chris62 » Wed 10. Oct 2012, 18:41

Hi,
I am realy lost! I have no idea what i have to change to set the game in the correct modus for running with the extrator.
In the link from sironame I can not find a codemaster setup and I am not an expert in such themes. If anyone had the same problem with the game it would be great if I can get a describtion of the solution.

Many thanks gents for help
chris62
 
Posts: 23
Joined: Sun 17. Jun 2012, 15:22
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: F1 2012 problem please help !!???

Postby chris62 » Sat 13. Oct 2012, 18:19

Hi
at first, many thanks to sirnoname for help. The correct setting in wizzard solved my problem with F1 2012. :D

But there is an another issue. The game is running very unstable with xsim together. Many picture flickering and some times
the game stoped without any reason and the game goes into the menu mod. Without xsim the game is running stable. I use one PC with a quad processor. This is the first game in which I recognize this problem.
Has anyone similar problems or an idea to solve this situation?

Best regards

Chris
chris62
 
Posts: 23
Joined: Sun 17. Jun 2012, 15:22
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: F1 2012 problem please help !!???

Postby fooons » Sat 13. Oct 2012, 18:39

Hi chris62,

Are you using a x86 or x64 Windows environment?

I remember a slow down playgame with x64 game instalation on x64 Windows using Xsim, but it was solved when I used a x86 Windows distr. and the x86 game install.

I hope it helps


Regards fooons
User avatar
fooons
 
Posts: 63
Joined: Tue 20. Mar 2012, 16:11
Location: España
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: F1 2012 problem please help !!???

Postby motiondave » Sun 14. Oct 2012, 00:43

Check the game and x-sim is allowed through the firewall and maybe disable any anti virus.
I had the same problem with dirt showdown, slow fps rate and data incorrections.
I found that the game was not allowed trough firewall, once I fixed that, it worked.
User avatar
motiondave
 
Posts: 997
Images: 1
Joined: Tue 20. Mar 2012, 16:36
Location: Sydney Australia
Has thanked: 11 times
Been thanked: 13 times

Re: F1 2012 problem please help !!???

Postby sirnoname » Sun 14. Oct 2012, 01:12

The game is running very unstable with xsim together. Many picture flickering and some times
the game stoped without any reason and the game goes into the menu mod.


Disable the graphic driver if it is enabled.
Can you verify your statement above?
Is the flicker only if you enable the output in the config file or is it only if you start 2012 with X-Sim?
If a answer is correct or did help you for a solution, please use the solve button.
User avatar
sirnoname
Site Admin
 
Posts: 1770
Images: 45
Joined: Thu 1. Sep 2011, 22:02
Location: Munich, Germany
Has thanked: 35 times
Been thanked: 123 times

Re: F1 2012 problem please help !!???

Postby dervatter » Sun 14. Oct 2012, 07:30

you have the original version of f1...oder something like that!! i have no probs with f1, running quite stable! just 2 chrashes in many hours play time...but before the patched version!
dervatter
X-Sim Supporter
 
Posts: 13
Images: 9
Joined: Fri 24. Aug 2012, 17:21
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: F1 2012 problem please help !!???

Postby chris62 » Sun 14. Oct 2012, 10:26

dervatter wrote:you have the original version of f1...oder something like that!! i have no probs with f1, running quite stable! just 2 chrashes in many hours play time...but before the patched version!


Thanks for response!
I use the original steam version. Regarding the patches, how can I install a patch or is that an automatic process by steam?

Best regards
chris62
 
Posts: 23
Joined: Sun 17. Jun 2012, 15:22
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Next

Return to F1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest